KORZYŚCI STOSOWANIA
- Zwiększa wzrost i rozwój systemu korzeniowego, co bezpośrednio przekłada się na efektywniejsze pobieranie składników pokarmowych przez roślinę.
- Lepiej odżywione rośliny.
- Dobrze rozwinięty korzeń daje zdrowe i silne rośliny.
- Zwiększa wchłanianie stosowanych agrochemikaliów.
SKŁAD
Wolne L-aminokwasy (19 aktywnych aminokwasów) | 15,0 % |
Azot organiczny | 3,6 % |
DAWKOWANIE
Rzepak: jesienią w fazie rozety, wiosną po ruszeniu wegetacji | 1,5-2,0 l / ha |
Zboża: wiosną po ruszeniu wegetacji | 1,5-2,0 l / ha |
Kukurydza: faza 2-6 liści | 3,0-4,0 l / ha |
Ziemniak i burak cukrowy: w ciągu całego okresu wegetacji | 2,5-3,0 l / ha |