Nowy indeks hodowlany I€S
Amerykanie mają NM$, a Włosi mają swój I€S. Jest to nowy indeks hodowlany i wskazujący pod kątem ekonomicznym ŻYCIOWĄ OPŁACALNOŚĆ BUHAJA. Skalkulowany w EURO. Czytaj dalej Nowy indeks hodowlany I€S
Amerykanie mają NM$, a Włosi mają swój I€S. Jest to nowy indeks hodowlany i wskazujący pod kątem ekonomicznym ŻYCIOWĄ OPŁACALNOŚĆ BUHAJA. Skalkulowany w EURO. Czytaj dalej Nowy indeks hodowlany I€S
Buhaj MASCALESE – ikona włoskiej genetyki – ma wielki wkład w rozwój polskiej genetyki. Oprócz tego, że jest ojcem wielu topowych buhajków genomowych także jego córki charakteryzują się imponującymi indeksami. Czytaj dalej LISTA TOP 100 – najlepsze jałówki w Polsce
Hodowco! Nie musisz zastanawiać się, jakiego buhaja wybrać do kojarzeń w swoim stadzie, aby uzyskać postęp hodowlany. PROGRAM do kojarzeń DoKo umożliwia optymalny wariant doboru rozpłodnika do kojarzeń dla osiągnięcia założonego celu hodowlanego. Czytaj dalej Komputerowy program do kojarzeń DoKo
W publikacjach branżowych coraz więcej słyszymy o mleku A2. Jest na nie ogromny popyt ze strony osób prowadzących zdrowy tryb życia, a szczególnie zdrowo odżywiających się. Mleko A2 (taka jest jego marka handlowa) można kupić w sklepach Australii, USA i Nowej Zelandii. Prawdopodobnie już niedługo takie mleko będzie dostępne również w sklepach europejskich. Największe europejskie stacje hodowlane już teraz selekcjonują buhaje pod kątem beta-kazeiny A2A2, aby mogły przekazywać ten gen swoim córkom. Czytaj dalej Mleko A2 – przyszłość hodowli
W dniach 2-3 lipca br. odbyła się Krajowa Wystawa Bydła Mlecznego. Do Minikowa zjechały się najlepsze hodowle z Polski, aby rywalizować o tytuły czempionów. Oczywiście też tam byliśmy i mocno dopingowaliśmy hodowcom, którzy przywieźli zwierzęta po naszych buhajach. Mieliśmy niesamowitą satysfakcję, ponieważ w każda grupa wiekowa była reprezentowana przez kilka sztuk po Włoskiej Genetyce. Czytaj dalej Wystawa Krajowa w Minikowie
Ta strona korzysta z plików cookie ("ciasteczka"). Pozostając na niej, wyrażasz zgodę na korzystanie z cookies. Dowiedz się więcej
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.