KORZYŚCI STOSOWANIA
- lepsza smakowitość kiszonki = wzrost pobrania suchej masy
- większa jakość i wartość pokarmowa kiszonki
- kiszonka stabilna tlenowo
- większa opłacalność z produkcji mleka
SKŁAD
Bogaty skład bakteryjny: 5 sprawdzonych szczepów bakterii fermentacji mlekowej
Enterococcus feacium, Pediococcus acidilactici, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus brevis, Lactobacillus buchneri
bakterie fermentacji mlekowej o wysokiej koncentracji | 3 x 10 11 j.t.k / 1 g produktu |
wysoka koncentracja na 1 g zakiszanego surowca | 600 000 j.t.k. |
DAWKOWANIE
zielonka z lucerny | 1 opak. 100 g / 50 ton surowca |
zielonka z traw oraz motylkowe z trawami | 1 opak. 100 g / 75 ton surowca |
ziarno z kukurydzy (gniecione, śrutowane) | 1 opak. 100 g / 50 ton surowca |
wysłodki buraczane | 1 opak. 100 g / 50 ton surowca |